AI in het hoger onderwijs. Ben jij al aan boord?

Wat is Artificial Intelligence (AI)? Wat is de impact van AI op het onderwijs? Hoe zit het met ethiek, privacy en verantwoordelijkheid? Hoe zien docenten dat en wat wordt de impact van (toekomstige) wetgeving, zoals de AI Act?

Artificial Intelligence zorgt voor nieuwe kansen en mogelijkheden in het (hoger) onderwijs, maar ook voor vragen en uitdagingen bij docenten en studenten. De derde Aan tafel!-sessie van 2024 staat volledig in het teken van wet- en regelgeving rondom AI.

Op 18 juni praat AI-expert Bouke van Kleef je helemaal bij over de spelregels van AI in het onderwijs. Zo leer je hoe jij en je studenten verantwoord kunnen werken met AI, in lijn met de AI- en privacyregelgeving.

Laat je inspireren

Video afspelen

Programma

10:30 Ontvangst
10:45 Aftrap door Martine Mingaars
11:00 Presentatie AI-wet- en regelgeving door Bouke van Kleef
12:00 Discussie / interactie
12:30 Goed verzorgde lunch
13:00 Vervolg discussie / interactie
13:40 Samenvatting door Martine Mingaars
14:00 Einde

Sprekers

Bouke van Kleef

Bouke van Kleef is sinds 2013 eigenaar van AVK Training & Coaching. Daarnaast is hij trainer, innovatiecoach en AI-expert.

Martine Mingaars

Sinds 2009 is Martine werkzaam als docent bij Fontys Academy for the Creative Economy in Tilburg.

Alle aantafel! edities

DatumLocatieOnderwerpSprekerVideoInschrijven
09 aprilRotterdamGen AIWilco VerdooldBekijk video
14 meiAmsterdamAI & EthiekRenée van HolsteijnBekijk video
18 juniZwolleAI Act (regelgeving vs beleid)Bouke van KleefBekijk video
24 septemberArnhemAI, Rol van student, docent en uitgeverMarije BromBekijk video
15 oktoberEindhovenAI en automatisch beoordelenWilco VerdooldBekijk video

Nieuwsgierig naar eerdere aantafel! onderwerpen?

Meld je direct aan!

Onze algemene voorwaarden en privacy & cookies statement zijn van toepassing

Biografie Bouke van Kleef

In de afgelopen jaren heeft Bouke aan veel innovatieve projecten gewerkt op het gebied van effectiever, efficiënter en leuker werken. Vanuit zijn passie voor productiviteit verzorgt hij regelmatig trainingen over AI, Microsoft 365, privacy en digitaal (veilig) werken. Van tools tot en met de menselijke kant van digitaal werken. Tijdens de Aan tafel!-sessie in Zwolle vertelt hij over de spelregels van AI in het onderwijs. En leert hij je hoe zowel docent als student verantwoord om moet gaan met AI.

Biografie Martine Mingaars

Sinds 2009 is Martine werkzaam als docent bij Fontys Academy for the Creative Economy in Tilburg. Ze doceert creatieve vakken als Concept Denken, Design Thinking en Experience Design aan commercieel economen. In 2018 is Martine daarnaast aan de slag gegaan als ondernemer; op basis van Design Thinking faciliteert ze (ontwerp)sessies bij bedrijven of is ze dagvoorzitter op events.
Zoek