Navigeren met KPI-dashboards

Online gastcollege
Hbo

Met Navigeren met KPI-dashboards leren studenten een overzichtelijk KPI-dashboard met relevante prestatie-indicatoren voor alle organisatieonderdelen op te stellen. Het KPI-dashboard staat centraal in de planning en sturing van bedrijfsactiviteiten, waarbij er met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters gestuurd wordt. Vanuit die missie en visie en met behulp van de strategiemap worden allereerst de kritieke succesfactoren (KSF’s) in onderlinge samenhang bepaald. Deze factoren krijgen een plaats in de dashboards die onderdeel worden van dagelijkse routines en verbeterplannen. De kernvraag is steeds: ‘Zie je in één oogopslag waarop actie nodig is?’ Dit college zal hier dieper op ingaan waarbij uiteraard ruimte is voor vragen voor de auteurs.

Het maakt de verbinding tussen ambitie en plannen en de dagelijkse weerbarstige praktijk van sturen. Duurzaamheid en circulariteit in relatie tot de Sustainable Development Goals (SDG’s) worden gekoppeld aan de missie, visie en (duurzame) strategie. Er worden nuttige tips aangereikt voor het monitoren en analyseren van organisatieprestaties met KPI’s.

Eldert de Jager (1964) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is oprichter van Fenmen (2014) en medeoprichter van adviesbureau Kompasteam BV (2018). Jako van Slooten (1966) is bedrijfseconoom en Register Controller en werkte als CFO, Risk en Compliance Officer en Finance Process Director bij nationale en internationale ondernemingen in zeer uiteenlopende branches.

  • Leren hoe Duurzaamheid & Circulariteit en Enterprise Performance Management samenkomen.
  • Leren aan welke voorwaarden een goed dashboard moet voldoen.
  • Inhoud geven aan een praktische toepassing van de PDCA-cyclus in een snel wijzigende wereld.

Events terugkijken

Samen met je studenten een integrale bedrijfsanalyse maken!
Hbo
Hbo
Studenten activeren met studiemeister
Hbo
Hbo
Studenten activeren met studiemeister
Hbo
Hbo

Ook interessant voor jou

Onderwijsvaardigheden
Maak je verhaal persoonlijk, niet-chronologisch en betrek je publiek erbij
Podcast
Hbo
Hbo, Mbo
De toekomst van onderwijs is nu
De toekomst van onderwijs is nu
School van de toekomst
De toekomst van onderwijs is nu
Whitepaper
Hbo
Hbo
Generatie Z
Generatie Z
Innovatief lesgeven
Is generatie Z echt zo onaandachtig?
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo

Filters

Selecteer data
Type event
Thema
Onderwijsniveau
Auteurs en sprekers
Toon meer
42

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor dit event

Alles weten over adaptief leren?

Lees en leer over wat het precies is, hoe je het in kunt zetten in je les en wat de voor- en nadelen zijn op deze thema-pagina.