Grip op persoonsvorming in het basisonderwijs

26 juni
15:00
- 16:00
Online gastcollege
Hbo

Leerkrachten brengen niet alleen kennis en vaardigheden over, maar vormen bewust of onbewust ook de persoonlijkheid, het karakter en de identiteit van kinderen. De school is daarmee een plaats waar persoonsvorming plaatsvindt. Maar wat bedoelen we precies als we het hebben over persoonsvorming? Op welke manier(en) vindt deze vorming plaats? En hoe kun je toekomstige leerkrachten een waardevolle rol laten vervullen in dit belangrijke proces?

Deskundige inzichten: gastcollege over persoonsvorming
Docent levensbeschouwing en pedagogiek Mirjam de Roon en docent-onderzoeker Peter Elshout bespreken deze en andere vragen rond persoonsvorming in het basisonderwijs tijdens een gastcollege waarin de ervaring van leerkrachten centraal staat.

Tijdens deze sessie leer je hoe je jouw studenten bewustmaakt van het proces van persoonsvorming en hoe zij momenten waarop kinderen gevormd worden in hun onderwijs kunnen benutten. We bieden daarvoor allerlei handvatten aan vanuit het boek Meesterlijk met mensen.

Elke dag zijn er talloze momenten waarop persoonsvorming van leerlingen een rol speelt. Soms zijn ze gepland, soms onverwacht. Hoe benut je deze momenten? We bespreken hoe (toekomstige) leerkrachten grip krijgen op dit mooie maar vaak ingewikkelde proces.

Nieuwsbrief Hoger onderwijs

Ben je docent in het hoger onderwijs en wil je niets missen? We informeren en inspireren je graag met onze e-mailnieuwsbrieven. Laat ons weten waarover je op de hoogte gehouden wilt worden!

Events terugkijken

Profielfoto van Teun den Dekker
Hoe pas je design thinking toe in jouw colleges?
Hbo
Hbo
Profielfoto van Annette Markusse en Frans van Galen
Reken-wiskundedidactiek op de pabo
Hbo
Hbo
Bouwen aan digitaal vertrouwen
Hbo
Hbo

Ook interessant voor jou

Design thinking in je college toepassen. Hoe doe je dat?
Artikel
Hbo
Hbo
8 verschillende manieren van interpretatie
Podcast
Hbo
Hbo, Mbo
Tekening van een huis gemaakt van allemaal groene buxus blaadjes op een paarse achtergrond
Tekening van een huis gemaakt van allemaal groene buxus blaadjes op een paarse achtergrond
Duurzaam bouwen met AI
Artikel
Hbo
Hbo
701Qv00000AZQbOIAX

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor dit event

Zoek