Docentendag Logistiek

25 juni
12:30
- 17:00
Event
Hbo

Vier 30 jaar innovatie in ‘Werken met logistiek’ met ons!

Ontdek waarom de logistieke sector zo toekomstbestendig is

Het elektrisch maken van het wagenpark is een goede eerste stap, maar hoe wordt duurzaamheid verder geïntegreerd in de logistieke sector? Kom voor de nieuwste inzichten dinsdag 25 juni 2024 naar de Docentendag Logistiek bij KROHNE in Dordrecht en ontdek hoe duurzaamheid en geavanceerde technologieën de toekomst van logistiek vormgeven.

Leer hoe AI zijn intrede doet in de logistieke wereld, hoe een degelijk Duits familiebedrijf door logistieke meesterzetten de concurrentie al meer dan een eeuw voorblijft en hoe eindproducten na gebruik weer terug de keten in gaan.

Dit is een unieke kans om de nieuwste inzichten te verkrijgen en met collega-docenten ervaringen uit te wisselen die jouw onderwijspraktijk zullen verrijken. Mis ook niet de kans op een exclusieve rondleiding over het terrein van KROHNE, waar innovatie aan de orde van de dag is.

Programma

12.30: Ontvangst, inschrijvingen + uitreiking van badges (koffie, thee en broodjes)
13.30: Openingswoord door uitgever Bert Deen
13.45: Lezing over het familiebedrijf KROHNE en hun logistieke aanpak*
14.30: Lezing reverse logistics: terug in de keten*
15.00: Pauze
15.30: Lezing toepassingsmogelijkheden van AI in de logistiek*
16.00: Uitreiking van de nieuwe editie Werken met logistiek
16.15: Afsluitende borrel*
17.00: Einde

*Tijdens de lezingen en borrel is er de mogelijkheid om een rondleiding over het terrein van KROHNE te volgen. Dit wordt uitgevoerd op basis van inschrijvingen. Informatie hierover ontvang je per e-mail zodra het volledige programma bekend is.

Werken met logistiek

We staan stil bij de nieuwste herziening van Werken met logistiek. Dit studieboek is de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot hét standaardwerk voor het logistieke vakgebied bij het hoger onderwijs. Het besteedt niet alleen aandacht aan de traditionele logistieke trajecten binnen productie en distributie, maar ook aan zaken als inkooplogistiek en reverse logistics.

Locatie: KROHNE, Dordrecht

Van een lokale producent uit de baggerindustrie in Sliedrecht uitgroeien tot een wereldwijd erkende leider in procesinstrumentatie. Waar inmiddels meer dan 4000 mensen werken en de omzet tegen de miljard euro aan loopt. Dat is het verhaal van het unieke en van origine Duitse KROHNE, opgericht in 1921.

Met een trotse basis in Dordrecht, waar 600 mensen werken, biedt deze locatie een mix van een dynamische R&D-afdeling en geavanceerde productiefaciliteiten. Elk jaar worden hier 80.000 instrumenten geproduceerd en gekalibreerd, van enkele millimeters tot 3 meter doorsnede. Dat is wat KROHNE een cruciale speler in de wereldmarkt maakt.

KROHNE maakt magnetisch- inductieve en ultrasone meetapparatuur voor allerhande vloeibare stoffen van water tot bier en gier, maar ook voor bagger en ruwe olie en dat in de hoogst denkbare standaards. Het bijzondere is dat je op één bedrijfsterrein verschillende zogenaamde kop- en staartbedrijven ziet, met elk een specifiek klantenorderontkoppelpunt: van engineer-to-order tot make-to-stock.

Kom zelf ervaren waarom KROHNE al meer dan een eeuw synoniem staat voor kwaliteit en innovatie.

Meld je nu aan voor deze inspirerende dag en zet de toon voor de volgende stappen in je logistieke lesontwikkeling.

Nieuwsbrief Hoger onderwijs

Ben je docent in het hoger onderwijs en wil je niets missen? We informeren en inspireren je graag met onze e-mailnieuwsbrieven. Laat ons weten waarover je op de hoogte gehouden wilt worden!

Events terugkijken

Profielfoto van Teun den Dekker
Hoe pas je design thinking toe in jouw colleges?
Hbo
Hbo
Profielfoto van Annette Markusse en Frans van Galen
Reken-wiskundedidactiek op de pabo
Hbo
Hbo
Bouwen aan digitaal vertrouwen
Hbo
Hbo

Ook interessant voor jou

Crypto- en blockchainonderwijs
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo
Dit zijn de trends in innovatief lesgeven
Dit zijn de trends in innovatief lesgeven
Innovatief lesgeven: 3 trends
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo
Afbeelding waarin studenten samenwerking
Afbeelding waarin studenten samenwerking
Top 5 soft skills voor iedere student
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo
701Qv000009eNYbIAM

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor dit event

Zoek