26/05/2021

oktober
02

Digitalisering in het onderwijs

15:30 
- 16:30
Online
MBO & HO docenten

Weg met alle boeken, iedereen een iPad, flipping the classroom, alles via MOOCS, docenten worden robots. Zomaar een visie als je alle beschikbare technologie in het onderwijs zou stoppen. Maar wat is nou écht het beste om te doen?

Danny Mekić, voor velen bekend als expert op het gebied van technologie & innovatie, is zelf high school drop-out en ontwikkelde de afgelopen jaren een onderbouwde visie op het onderwijs van de toekomst – door alsnog toegelaten te worden tot de universiteit, gevraagd te worden als universitair docent, verkozen te worden tot voorzitter van de Studentenraad en als jongste adviseur ooit zitting te nemen in een officiële adviescommissie van de Minister van Onderwijs –, maar vooral als technologiedeskundige met een gezonde kijk op de samenleving en mensheid. Want technologie is geen doel op zich, maar een middel om ons als mensen en onze samenleving te verbeteren. Een prachtig middel, dat wel zijn beperkingen heeft en lang niet altijd een positief effect op ons heeft.

Tijdens dit online college kijken we naar de laatste ontwikkelingen rondom digitalisering in het onderwijs. Waar kwamen we vandaan, waar staan we nu en waar ontwikkelt het onderwijs zich naartoe? Wat is de impact van afstandsonderwijs en meer online lesgeven op docent en student? Danny Mekić deelt zijn visie en gaat met jou in gesprek over digitalisering in het onderwijs.

Danny en zijn team werkten eerder voor de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen, diverse middelbare en lagere scholengemeenschappen, de MBO Raad maar ook voor ontwikkelaars van digitale onderwijshulpmiddelen. Danny heeft meegewerkt aan het TV-programma DREAMSCHOOL, waar hij tezamen met andere bekende Nederlanders en docenten, schoolverlaters weer aan het leren heeft geprobeerd te krijgen.

Waar hij zelf het meeste aan gehad heeft in zijn eigen onderwijstijd? “Dankzij alle docenten die ik in mijn leven heb gehad ben ik leren ontzettend leuk gaan vinden. Zelf denk ik dat het liefde voor het leren en een leven lang bij blijven met alle digitale ontwikkelingen, nu en in de toekomst, de allerbelangrijkste vaardigheid is voor ieder mens.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Danny-Mekic-NVC-2021

Schrijf in voor dit event

Inschrijving sluit op: 26/05/2021

Open

Heb je vragen over de virtual classroom?

Stuur ons een bericht via ons contactform

Agenda Virtual Classroom

Toon events voor:

11/05/2021

oktober
02

Ontdek NU Rekenen

Online

MBO

Tijdens deze demo laten we de ins en outs zien van NU Rekenen. Als docent bepaal jij de mate van differentiatie en routes in het leerproces. Ontdek oa gepersonaliseerd leren, uitleg met ca.350 videoanimaties en een gedetailleerd overzicht van de student- en klassenresultaten.

18/05/2021

oktober
02

Betekenisvolle lessen Nederlands

Online

MBO

Op welke manier kunnen we de lesstof Nederlands aanbieden zodat het beter aansluit bij de dagelijkse (beroeps)praktijk van de student?

19/05/2021

oktober
02

Ontdek NU Rekenen

Online

MBO

Tijdens deze demo laten we de ins en outs zien van NU Rekenen. Als docent bepaal jij de mate van differentiatie en routes in het leerproces. Ontdek oa gepersonaliseerd leren, uitleg met ca.350 videoanimaties en een gedetailleerd overzicht van de student- en klassenresultaten.

20/05/2021

oktober
02

Digitaal presenteren kun je leren

Online

MBO

Hoe vergroten studenten hun kansen op een leerbaan of stage in een tijd waarin de mogelijkheden voor direct contact beperkt zijn? Het onderwijsprogramma Here I am! past goed binnen de lessen Burgerschap/Loopbaan/Nederlands en leert studenten hoe zij zichzelf digitaal op een professionele manier kunnen presenteren. Het programma is interactief en opgebouwd uit korte blokjes tekst met tips en tricks, spelletjes en oefeningen.

12/02/2021

Online

MBO

16/02/2021

Online

HO

16/02/2021

Online

HO

17/02/2021

Online

MBO & HO

VOORWAARDEN

Noordhoff Uitgevers B.V. (hierna: ‘Noordhoff’) is een besloten vennootschap, gevestigd aan het Winschoterdiep 70a, (9723 AB) te Groningen (Nederland). Noordhoff is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 02031391 en heeft btw-nummer NL 0013.59.435.B01. Op de website Mijn Noordhoff leest u hoe u contact met ons kunt opnemen.

Gebruikersvoorwaarden website

Op het gebruik van deze website van Noordhoff zijn daarnaast onderstaande voorwaarden van toepassing. Door deze website te bezoeken, geeft u aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen. Noordhoff is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van (1) onjuiste of onvolledige informatie op deze website, (2) het gebruik van deze website of (3) links naar derden.

Deze website bevat informatie die is beschermd op grond van auteursrecht en/of merkenrecht. Als u gebruik wilt maken van deze informatie dient u vooraf schriftelijke toestemming te verkrijgen van Noordhoff.

Met het gebruik van deze website worden er cookies geplaatst. Meer over privacy en cookies leest u hier.

Algemene voorwaarden

Op elk aanbod en iedere offerte en overeenkomst tussen Noordhoff en (particuliere en zakelijke) afnemers zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, tenzij hiervan uitdrukkelijk schriftelijk wordt afgeweken.

Onze algemene voorwaarden kunt u hier downloaden. De voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Onze algemene voorwaarden bevatten informatie voor consumenten betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht bij gebruik van onze webshop.

Licentievoorwaarden digitale leermiddelen

Op de beschikbaarstelling, toegang en het gebruik van digitale producten van Noordhoff zijn de ‘Algemene licentievoorwaarden Digitale Producten’ van toepassing. Hierin is informatie opgenomen over onder meer de (minimum)duur van de overeenkomst, de functionaliteit, veiligheid en relevante interoperabiliteit van het digitale product.

Download de Algemene Licentievoorwaarden Digitale Producten voor gebruik door Consumenten

Download de Algemene Licentievoorwaarden Digitale Producten voor gebruik door Organisaties

Commerciële voorwaarden 

Wanneer je je opgeeft voor een event worden je persoonsgegevens binnen Noordhoff bv gebruikt voor marketing- en sales doeleinden. Het gaat hierbij altijd om doeleinden die betrekking hebben op beroepsonderwijs gerelateerde productinformatie, aanbiedingen en uitnodigingen. Zowel via e-mail als telefoon kan er contact worden opgenomen. Toestemming hiervoor kan te allen tijde kan worden ingetrokken.