De kracht van herhalen: Beter Spellen & Beter rekenen

19 januari
15:30
- 16:30
Online gastcollege
Mbo

De kracht van herhaling: Beter Spellen en Beter rekenen

Uit wetenschappelijke publicaties blijkt dat als je iets leert en het daarna niet meer toepast en herhaalt, dan zakt de kennis weg, de zogenaamde ‘vergeetcurve’. Regelmatig herhalen blijkt de enige remedie tegen vergeten. De Beter- websites en apps van Martin van Toll zijn daarvoor zeer geschikt. Sinds 2012 is Beter Spellen elk jaar uitgroepen tot populairste educatieve website bij de verkiezing Website van het Jaar. Waarom zijn de websites zo populair? Wat is de kracht van de Beter-websites? En hoe kun je het gebruiken met je studenten? Sinds 2019 hebben de websites een groepenmodule die je op verschillende manieren kunt gebruiken. In de presentatie gaat Martin dieper in op de achtergronden en laat hij onder andere zien hoe een docent de groepenmodule kan gebruiken in de klas.

Over de spreker
Marin van Toll is 63 jaar en woont in Driebergen. Vanuit zijn werkzaamheden voor de nationale radio had hij beroepsmatig veel met taal te maken. En daar ging nog wel eens iets mis. Uit eigen initiatief maakte hij daarop in 2009 de website Beter Spellen, zonder te vermoeden dat er binnen een jaar meer dan 25.000 deelnemers zouden zijn. Met steun van Noordhoff ontwikkelde hij ook Beter Rekenen en werden de landelijke referentieniveaus voor taal en rekenen 1F-2F-3F in beide websites verwerkt. In 2012 volgde NU Beter Engels.

Events terugkijken

Leesplezier in het mbo
Mbo
Mbo
Vernieuwd NU Nederlands laat taal leven
Vernieuwd NU Nederlands laat taal leven
Mbo
Mbo
Vernieuwd NU Nederlands laat taal leven
Vernieuwd NU Nederlands laat taal leven
Mbo
Mbo

Ook interessant voor jou

slimme leeromgevingen
slimme leeromgevingen
School van de toekomst
Hoe slimme leeromgevingen het onderwijs transformeren
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo
Aansluiting arbeidsmarkt
Bart Lakeman: ‘Differentieer je les per klas, misschien zelfs per student’
Artikel
Mbo
Mbo
ethiek in het onderwijs
ethiek in het onderwijs
Onderwijsvaardigheden
Hoe belangrijk is ethiek in het onderwijs?
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo
7013V000001HFprQAG

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor dit event

Alles weten over adaptief leren?

Lees en leer over wat het precies is, hoe je het in kunt zetten in je les en wat de voor- en nadelen zijn op deze thema-pagina.