Autonomie, hoe dan?

Online gastcollege
Hbo

SESSIE VOOR DOCENTEN PABO EN PEDAGOGIEK

Kinderen zijn eigenaar van hun leerproces. Makkelijk gezegd, maar wat betekent het eigenlijk? Eigenaarschap, zelfsturing, verantwoordelijkheid. Het staat in ieder schoolplan. Leerlingen die aan het werk zijn omdat ze het zelf willen. Leerlingen die zich in staat voelen zichzelf en hun werk te organiseren. Kinderen die lekker hun gang gaan in de klas zonder al te veel sturing van jou. Omdat ze gemotiveerd zijn, met plezier leren en weten waarom en wat ze leren. Dat is wat we willen. Niet alleen voor de toekomstige leerlingen van jouw studenten, maar ook in de opleiding. Maar hoe bereik je dat? Eigenaarschap van leerlingen, begint bij de docent! In dit online college nemen auteurs Merlijn Wentzel, José Middendorp en Sanne Roeffel je mee aan de hand van hun titel Pedagogische tact, hoe dan? op welke wijze je dit als docent voor elkaar krijgt!

In deze workshop gaan de auteurs van de nieuwe uitgave Pedagogische tact, hoe dan?  op een activerende manier aan de slag met:

  • Hoe kom je tot een leerklimaat waarin studenten/kinderen het werk doen?
  • Welke stappen kun je met studenten/leerlingen zetten en welke pedagogische basishouding vraagt dit van jou?
  • Studenten/kinderen verschillen sterk in de mate waarin ze dat vanuit zichzelf kunnen aangeven. Hoe kun je daar als docent/leerkracht mee omgaan?

Over de auteurs van Pedagogische tact, hoe dan?

Merlijn Wentzel heeft orthopedagogiek gestudeerd en heeft daarna jarenlange ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van pedagogisch handelen; José Middendorp is gepromoveerd op het thema ‘Pedagogisch Tactvol handelen’ en heeft ervaring als leerkracht basisonderwijs, docent pedagogiek bij de pabo en docent onderzoek bij de masters. Sanne Roeffel is onderwijskundige en docente biografiek.

Events terugkijken

Samen met je studenten een integrale bedrijfsanalyse maken!
Hbo
Hbo
Studenten activeren met studiemeister
Hbo
Hbo
Studenten activeren met studiemeister
Hbo
Hbo

Ook interessant voor jou

Onderwijsvaardigheden
Dieren en ethiek: voedsel of vriend? De moraliteit van de bio-industrie
Lesmateriaal
Hbo
Hbo
Onderwijsvaardigheden
Creatieve marketingwerkvormen: handvat in veranderend marketingonderwijs
Whitepaper
Hbo
Hbo
Innovatief lesgeven
8 redenen waarom adaptief leren goed is voor beroepsonderwijs
Artikel
Hbo
Hbo, Mbo

Filters

Selecteer data
Type event
Thema
Onderwijsniveau
Auteurs en sprekers
Toon meer
7013V000000LQlxQAG

Vul onderstaand formulier in en schrijf je in voor dit event

Alles weten over adaptief leren?

Lees en leer over wat het precies is, hoe je het in kunt zetten in je les en wat de voor- en nadelen zijn op deze thema-pagina.