28/01/2022

oktober
02

Autonomie, hoe dan?

10:00 
- 11:30
Online
HO docenten

SESSIE VOOR DOCENTEN PABO EN PEDAGOGIEK

Kinderen zijn eigenaar van hun leerproces. Makkelijk gezegd, maar wat betekent het eigenlijk? Eigenaarschap, zelfsturing, verantwoordelijkheid. Het staat in ieder schoolplan. Leerlingen die aan het werk zijn omdat ze het zelf willen. Leerlingen die zich in staat voelen zichzelf en hun werk te organiseren. Kinderen die lekker hun gang gaan in de klas zonder al te veel sturing van jou. Omdat ze gemotiveerd zijn, met plezier leren en weten waarom en wat ze leren. Dat is wat we willen. Niet alleen voor de toekomstige leerlingen van jouw studenten, maar ook in de opleiding. Maar hoe bereik je dat? Eigenaarschap van leerlingen, begint bij de docent! In dit online college nemen auteurs Merlijn Wentzel, José Middendorp en Sanne Roeffel je mee aan de hand van hun titel Pedagogische tact, hoe dan? op welke wijze je dit als docent voor elkaar krijgt!

In deze workshop gaan de auteurs van de nieuwe uitgave Pedagogische tact, hoe dan?  op een activerende manier aan de slag met: 

  • Hoe kom je tot een leerklimaat waarin studenten/kinderen het werk doen?
  • Welke stappen kun je met studenten/leerlingen zetten en welke pedagogische basishouding vraagt dit van jou?
  • Studenten/kinderen verschillen sterk in de mate waarin ze dat vanuit zichzelf kunnen aangeven. Hoe kun je daar als docent/leerkracht mee omgaan?

Over de auteurs van Pedagogische tact, hoe dan?

Merlijn Wentzel heeft orthopedagogiek gestudeerd en heeft daarna jarenlange ervaring opgedaan in het begeleiden en coachen van pedagogisch handelen; José Middendorp is gepromoveerd op het thema ‘Pedagogisch Tactvol handelen’ en heeft ervaring als leerkracht basisonderwijs, docent pedagogiek bij de pabo en docent onderzoek bij de masters. Sanne Roeffel is onderwijskundige en docente biografiek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Schrijf in voor dit event

Inschrijving sluit op: 28/01/2022

Open

7013V000000LQlxQAG

Heb je vragen over de virtual classroom?

Stuur ons een bericht via ons contactform

Agenda Virtual Classroom

Wil je een gastcollege terugkijken of een interessant whitepaper downloaden?
Bekijk de Kennisbank >>

Toon events voor:

24/01/2022

NU Nederlands laat taal leven!

Online

MBO

NU Nederlands wordt gronding vernieuwd. In de vernieuwde methode leggen we alles langs de meetlat: ‘Is de lesstof relevant voor het dagelijkse leven van de student? Bereidt het de student voldoende voor op het examen? En motiveert de lesstof de student?’. We laten je graag kennis maken met onze vernieuwde editie van NU Nederlands.

25/01/2022

Het wegwerken van taaldeficiënties met de Basisvaardigheden

Online

HO

In een interactieve setting met de professionals van Hogeschooltaal willen wij elkaar inspireren en handvatten bieden om de taalkennis van studenten te vergroten met een demonstratie van de Basisvaardigheden.

26/01/2022

Lessenserie Rekenen in het mbo – Kees Hoogland [VOL]

Online

MBO

Ben jij al klaar voor de nieuwe rekeneisen die gaan gelden binnen het mbo? In deze lessenserie van drie online colleges stomen reken-experts Kees Hoogland, Monica Wijers en Vincent Jonker je helemaal klaar. Hoe leid je gecijferde professionals op, de achtergronden bij de rekeneisen en het examen, thematisch werken en de belevingswereld van de student komen in deze volgorde aan bod. Volg ze allemaal of schrijf je in voor één van de colleges.

27/01/2022

Tweeluik: Lezen en schrijven in het vizier

Online

MBO & HO

Wil jij inzicht in effectief lees- en schrijfonderwijs? En tips ter verbetering van leesbegrip en het vergroten van leesmotivatie? Volg dan deze online tweeluik op 20 en 27 januari van Petra Moolenaar. Petra heeft veel ervaring met lesgeven op hbo en mbo. Momenteel is ze bezig met promotieonderzoek naar lezen en literaire competenties. Ze deelt haar kennis en ervaring over lees- en schrijfonderwijs met jou.

VOORWAARDEN

Noordhoff Uitgevers B.V. (hierna: ‘Noordhoff’) is een besloten vennootschap, gevestigd aan het Winschoterdiep 70a, (9723 AB) te Groningen (Nederland). Noordhoff is ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 02031391 en heeft btw-nummer NL 0013.59.435.B01. Op de website Mijn Noordhoff leest u hoe u contact met ons kunt opnemen.

Gebruikersvoorwaarden website

Op het gebruik van deze website van Noordhoff zijn daarnaast onderstaande voorwaarden van toepassing. Door deze website te bezoeken, geeft u aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Aan deze informatie kunt u geen rechten ontlenen. Noordhoff is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van (1) onjuiste of onvolledige informatie op deze website, (2) het gebruik van deze website of (3) links naar derden.

Deze website bevat informatie die is beschermd op grond van auteursrecht en/of merkenrecht. Als u gebruik wilt maken van deze informatie dient u vooraf schriftelijke toestemming te verkrijgen van Noordhoff.

Met het gebruik van deze website worden er cookies geplaatst. Meer over privacy en cookies leest u hier.

Algemene voorwaarden

Op elk aanbod en iedere offerte en overeenkomst tussen Noordhoff en (particuliere en zakelijke) afnemers zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, tenzij hiervan uitdrukkelijk schriftelijk wordt afgeweken.

Onze algemene voorwaarden kunt u hier downloaden. De voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel.

Onze algemene voorwaarden bevatten informatie voor consumenten betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht bij gebruik van onze webshop.

Licentievoorwaarden digitale leermiddelen

Op de beschikbaarstelling, toegang en het gebruik van digitale producten van Noordhoff zijn de ‘Algemene licentievoorwaarden Digitale Producten’ van toepassing. Hierin is informatie opgenomen over onder meer de (minimum)duur van de overeenkomst, de functionaliteit, veiligheid en relevante interoperabiliteit van het digitale product.

Download de Algemene Licentievoorwaarden Digitale Producten voor gebruik door Consumenten

Download de Algemene Licentievoorwaarden Digitale Producten voor gebruik door Organisaties

Commerciële voorwaarden 

Wanneer je je opgeeft voor een event worden je persoonsgegevens binnen Noordhoff bv gebruikt voor marketing- en sales doeleinden. Het gaat hierbij altijd om doeleinden die betrekking hebben op beroepsonderwijs gerelateerde productinformatie, aanbiedingen en uitnodigingen. Zowel via e-mail als telefoon kan er contact worden opgenomen. Toestemming hiervoor kan te allen tijde kan worden ingetrokken.